Свечана додела диплома 11.6.2019. године

3Свечана додела диплома одржана је 11. 06. 2019. године у сали КОЦ-а.  За ђака генерације проглашен је ученик Милош Павловић због постигнутих резултата на бројним такмичењима. Ђак генерације добио је од предузећа "Шидпројект" годишњу стипендију у вредности од 110 000 динара, а од мењачнице "Ковинчић" је добио улазнице за  EXIT фестивал. Професор српског језика у пензији Дрангана Коларић поклонила је књигу, за најбоље написан састав на матурском испиту, коју је добила ученица Тамара Дангузов.

Говор ђака генерације 2019.

Матуранти, професори, присутни чланови породица и пријатељи, част је бити део ове свечаности, матуре генерације 2000-те у Гимназији “Сава Шумановић”.
Част је делити снагу емоција које испуњавају овај кулутрно образовни центар где ми сви, који матурирамо завршавамо једно поглавље нашег животног романа.
Драги матуранти, ми долазимо на животну прекретницу у време када се свет суочава са историјским бројем изазова, али у време када број животних прилика   никада није био већи  баш због тих изазова.
Данас желим да вас охрабрим да наставите своју животну потрагу и откријете своје јединствене начине  да допринесете нашем друштву.
Иако су за неке следећи кораци можда одређени, многи од вас још не знају у ком правцу ће се вас живот одвести. У следећем поглављу можете пронаћи нови позив, или може бити неколико поглавља низ пут…

“. . . нека грешка  или неки неуспех у животу је неизбежан. Немогуће је живети а да нисте били неуспешни у нечему, осим… ако  не живите тако опрезно  да уопште не живите, у том случају, пропаст је загарантована. "   

Можете ли замислити живот који сте тако опрезно живили да сте загарантовано 'пропали' ?
Ја не могу, а исто тако не могу да замислим да било ко од вас који седите испред мене изабере да живи тако опрезно са свим оним  могућностима које су пред нама.
Зато, преузмите ризике!
Поставите циљеве!!
Направите грешке, али и учите из њих!!!
И, где год вас следећа поглавља у вашој животној причи одведу, побрините се да путовање укључује радост!!!!

Али,    доста овог брбљања, нисмо на писменом из српског.

Време је да се коначно захвалим својим родитељима, који су ме низ година констатно враћали на прави пут на којем сада не бих био без њих.
Зато замолио бих све присутне да дају један аплауз  не само за моје, него за све родитеље који су увек били ту за ове матуранте.
Родитељи, ви вероватно мислите како су године пролетеле. Док се ви дивите постигнућима ваших синова и ћерки, не чини вам се да је било тако давно  кад су ови млади људи крочили на праг Гимназије.
Наравно,  преживљавање те  4 године матурантима је трајало  вечно, а за неке је сат знао и да крене уназад,  за време одговарања физике код професора Ћуће.
Човека којем сам ја веома захвалан и који ме је у много чему саветовао,  не само као професор већ  и пријатељ. Бранимир Ћућа, веган, који нас је научио да будемо гладни за знањем, а не за месом.
Ова школа не би била то што јесте  без свих ових професора и свог особља.
А када професори испраћају генерације матураната, то је оно што их мотивише ка даљем раду и  напретку  јер засигурно знамо да нису у овом послу због пара.
 Зато, молим громогласан аплауз за све професоре и директорицу!
Матуранти, физика нам то неће рећи, али најјача сила то је ЖЕЉА.
Хајде да испунимо своје жеље!

Хвала!

055849
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30