План реализације образовно-васпитног рада

skolaДраги ученици и драги родитељи,

Сведоци смо тешке ситуације која је погодила читав свет, па и нашу земљу. Потребно је да развијамо капацитет да толеришемо неизвесност и да се прилагодимо новонасталим променама. Паника никоме ништа добро није донела и зато останите смирени. Свима преостаје да се боримо и да наставимо школску годину пошто је образовање камен темељац сваког друштва. Радићемо на следећи начин:

  • Од данас, разредне старешине ће направити по једну вибер групу за свако одељење. У тој вибер групи, поред ученика и старешине биће и сви професори који предају том одељењу, као и директор и школски психолог.
  • Путем ове групе, ученици ће добијати презентације са упутствима и појашњењима за савладавање одређене лекције из сваког предмета; као и мале домаће задатке.
  • Урађене задатке ученици неће враћати у вибер групу одељења како не би настала збрка. Него ће урађене задатке слати директно професору на начин како се договоре.
  • Ученици ће бити оцењени на основу остварености задатака и активности које им професори буду слали.
  • Вибер можете инсталирати на телефоне кроз Play store апликацију.
  • Вибер можете инсталирати и на лаптоп или десктоп рачунар на линку: https://www.viber.com/download/   Након инсталације следите упутства на екрану како бисте повезали Вибер са телефона са рачунаром.
  • Уколико неко од ученика нема приступ интернету, биће организована вршњачка подршка у сарадњи са одељенским старешином и другом децом/родитељима из одељења који живе у близини.

Молимо родитеље да дозволе деци да користе мобилне телефоне и рачунаре како би се образовни процес несметано водио.

Молимо наше ученике да се потруде да задрже радне навике и да свакодневно и вредно приступе учењу. Учите за живот, а не за школу. Све што урадите, савладате и научите данас и сада допринеће вашем успеху у животу сутра.

  • Од понедељка 23.3.2020. на порталу https://rtsplaneta.rs/ и ТВ програму РТС Планета биће емитовани опште образовни предмети које ћете моћи да пратите, а распоред емитовања ће бити истакнут на страници Министарства https://www.rasporednastave.gov.rs/ као још један вид подршке наставном процесу.

Срдачан поздрав од колектива Гимназије „Сава Шумановић“ Шид.


google classroom

mojaskolaplaneta

moja skola gov rs

ILUSTRACIJA 2  sačuvaj bliskost,drži odstojanje 01

093173

facebook

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31