Регионално такмичење талентованих ученика по научним дисциплинама

PosterHamletНа регионалној смотри научно истраживачких радова талентованих ученика у Панчеву, одржаној  11. маја, рад Дејане Бодо је привукао посебну пажњу. Дејана је матурант наше Школе. Писала је рад из енглеског језика и књижевности на тему:

CHARACTERS OF „HAMLET“ SEEN AS OUR CONTEMPORARIES   тј. LIKOVI „HAMLETA“ PRIKAZANI KAO SAVREMENICI

Такмичење је одржано у панчевачкој гимназији „Урош Предић“ .

Наравно, када такмичење почне, сва комуникација је на енглеском језику. Прво се ради тест из области граматике енглеског језика а затим презентује и брани рад. Теме за рад бирају ученици а професори ментори их прате и усмеравају да све буде тачно граматички и технички написано.

Дејанин рад као и одбрана су добили највише оцене. Поред знања језика и изражајности, окарактерисана је као храбра млада девојка, која је успешно обрадила једну веома захтевну тему.

За писање научно истраживачких радова постоје строга правила, којих, сваки учесник, треба да се придржава. Основно је да рад буде ауторско ученички и иновативан. То је предуслов за излазак на такмичење. Сем писаног рада, обавезан је и постер као визуелна презентација рада, на строго утврђеном формату и прописане садржине.

Дејанин ментор за енглески језик је проф. Бранко Половина а за координацију са Центром, пријаву, контролу информатичке обраде, слање радова и пратњу ученика, на смотру је задужена проф. Милена Шинка.

034118
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28