Рампа за особе са инвалидитетом

opstina sid1На улазу у школу постављене рампе за особе са инвалидитетом. Поставку рампи реализовала је Општина Шид уз подршку Министартсва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

„Славимо разноликост“

logoDivacПредставници Гимназије „Сава Шумановић“, као и представници Ђачког парламента наше школе су у оквиру пројекта фондације Ане и Владе Дивца „Славимо разноликост“, у који је укључена и наша школа, посетили Техничку школу у Владичином Хану. Студијска тродневна размена обухватила је 6 школа из Суботице, Шида, Руме, Пожеге, Врања и Владичиног Хана, те укључује 12 наставника и 18 ученика.

Опширније...

Пробно тестирање државне матуре

ПРВО ПИЛОТИРАЊЕ ДРЖАВНЕ МАТУРЕ

logo mpntr.pngПрво пилотирање државне матуре, које се спроводи уз подршку Пројекта државне матуре, обухватиће ученике трећих разреда из 101 средње школе и провераваће квалитет испитних задатака и дела процедура. Наша Гимназија има част да буде једна од школа из узорка.

 

Опширније...

Државна матура

logo mpntr.pngОбавештење за све ученике трећег разреда:
Генерација ученика која се уписала школске 2018/2019. године прва ће полагати нове националне стандардизоване испите на крају средњег образовања. Ученици ће полагати државну матуру крајем школске 2021/2022. године.

Опширније...

Креативна радионица

Ilijanum6У току обележавања Дечије недеље, ученици првог разреда наше гимназије који похађају грађанско васпитање,са професорицом Иваном Нонковић посетили су данас Mузеј наивне уметности "Илијанум". Заједно са децом из ОШ "Јован Јовановић Змај" учествовали су у креативној радионици израде "Апокалиптичног петла" (Илија Башичевић Босиљ), техником колаж. Поред ове активности, заједно су погледали и постављену изложбу Чика Јовиних песама са дивним илустрацијама, а оне су их вратиле у детињство. На крају овог лепог дружења, растали су се са обећањем да ће се ускоро поново видети....

Опширније...

Отварање дечије недеље

Decija nedeljaОтварање Дечије недеље је дана 05. 10. 2020. године уприличено са ученицима Гимназије "Сава Шумановић" у Галерији слика "Сава Шумановић" у Шиду. На отварању су били присутни: директорка Галерије Весна Буројевић, сарадница Анђелка Радосављевић, професор историје уметности Миљан Торма, као и наш режисер и глумац Цветин Аничић.


google classroom

mojaskolaplaneta

moja skola gov rs

ILUSTRACIJA 2  sačuvaj bliskost,drži odstojanje 01

082316

facebook

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30