Пријем код председника општине

skolaПредседник општине Шид, Зоран Семеновић састао се данас са најбољим ученицима завршних разреда који су своје образовање завршили са највишим оценама, са највише диплома и највише похвала.
Председник је искористио ову прилику како би традиционално уручио симболичне поклоне, али и како би изразио убеђење да ће они и даље постизати значајне резултате у свом образовању и да ће као такви бити најбољи представници наше општине.
Нашу школу представљали су: Ђак генерације Ивана Рађевић 4-2 одељење, као и остали најбољи ученици:
4-1 одељење Филип Мајхер, 4-2 Милица Башић, 4-3 Богдан Врцељ и 4-4 одељење Милица Шпољарић.

Опширније...

Представа "Госпођа министарка"

skolaУ препуној сали КОЦ-а, дана 6. јуна 2024. године, Гимназија "Сава Шумановић" извела је представу "Госпођа министарка". Режију потписује колегиница Бранкица Рац, сценографија колега Миљан Торма, помоћ у режији наш истакнути и цењени Цветин Аничић. Представу су изнели ученици наше школе који похађају "Гимназијску сцену" у оквиру обогаћеног једносменског рада.

 

 

Опширније...

ТИН ФЕСТ

skolaНа Фестивалу средњошколског театра ТИН ФЕСТ одржаном у Крушевцу, драмска секција наше школе се представила са представом "Госпођа министарка", по тексту Бранислава Нушића, а у режији проф. Бранкице Рац. Гимназијска сцена је са овом представом освојила бројне награде:
-2.место за најбољу представу по оцени стручног жирија
-2.место за најбољу представу по оцени вршњачког жирија
-најбољи глумци представе:Срна Аничић и Стеван Дракулић
-најбољи костим
-најбоља глумица Фестивала Срна Аничић
-најбољи сценски говор Срна Аничић

Опширније...

Републичко такмичење из књижевности - Књижевна олимпијада

skolaРепубличко такмичење из књижевности - Књижевна олимпијада, одржано је 21. априла 2024. године у Сремским Карловцима. На поменутом такмичењу ученице наше школе заузеле су висока места и то: Срна Аничић - ИИ место и Марина Пуђа -  ИИИ место, обе ученице су 3-1 одељење. За поменуто такмичење припремала их је колегиница Бранкица Рац.

Опширније...

"ЖИВОТ ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ"

skolaУченици Гимназије "Сава Шумановић" из Шида уз организацију и подршку Општине Шид, која је обезбедилa реализацију тренинга безбедне вожње ''ЖИВОТ ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ'', учествовали су на тренингу у центру НАВАК са циљем да се младим возачима укаже на опасности које саобраћај носи и које могу бити узрок страдања на путевима. У пратњи возача почетника били су данас заменик председника, Ђорђе Томић и руководилац Одељења за инспекцијске послове, Игор Михајловић.

Опширније...

РАДИОНИЦА О КРЕАТИВНОМ ПИСАЊУ

skolaГимназији „Сава Шумановић“, дана 8. марта 2024.

Како написати добар писмени задатак, питање које се намеће већини ученика у школским данима, а посебно гимназијалцима који желе да и неиспиративна тема буде представљена кроз сјајан одговор и састав. Неке од смерница на шта се фокусирати и обратити пажњу, те који су релевантни и битни елементи доброг писменог задатка, поделила је са шидским гимназијалцима Вања Ковачевић, бивша ученица Гимназије „Сава Шумановић“, а сада докторандкиња на Филозофском факултету у Новом Саду, а уједно и запослена у библиотеци Матици српске као и у једној приватној основној школи.

Опширније...

607694
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


ђачко око

mojaskolaplaneta

moja skola gov rs

ILUSTRACIJA 2  sačuvaj bliskost,drži odstojanje 01

facebook

YTLogo old new animation.0